Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Παγκόσμια Έρευνα για τις Επιπτώσεις των Τροχαίων Συγκρούσεων.

Στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Στοκχόλμη της Σουηδίας η 3η Παγκόσμια Διυπουργική Διάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια με θέμα «Επιτυγχάνοντας Παγκόσμιου Στόχους«. Υπουργοί Μεταφορών, Υγείας, Εσωτερικών και άλλων τομέων απο περισσότερες απο 100 χώρες  θα αυναντηθούν  καθως επίσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς. (ΕΔΩ)
Σύμφωνα με την έκθεση του Π.Ο.Υγείας Global status report on road safety 2018, περίπου 1.350.000 άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους στους δρόμους του κόσμου κάθε χρόνο και 50 εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίζονται.
Οι τροχαίοι τραυματισμοί αποτελούν σήμερα το κύριο αίτιο θανάτου  για παιδιά και νέους των ηλικίας 5 εως 29 ετών.
Οι θάνατοι από τροχαίες συγκρούσεις είναι ένα μη αποδεκτό τίμημα της κινητικότητας.

Η Παγκόσμια Συμμαχία μη Κυβερνητικών οργανώσεων για την Οδική Ασφάλεια (ΕΔΩ) σε συνεργασία με την Accountability International (ΕΔΩ) εν όψει της συνάντησης της Στοκχόλμης πραγματοποιούν μια έρευνα με θέμα τις επιπτώσεις των Τροχαίων  Συγκρούσεων με τίτλο GLOBAL PEOPLE’S SURVEY ON THE IMPACT OF ROAD TRAFFIC CRASHES.
Ένα ερωτηματολόγιο ( στα Αγγλικά) πολύ σημαντικό για να τεκμηριωθούν τα   συμπεράσματα που κάποιοι ίσως θεωρούμε αυτονόητα αλλά μέχρι σήμερα δυστυχώς δέν αποτελούν βάση για τη χάραξη μιας πολιτικής δραστικού περιορισμού των τροχαίων συγκρούσεων και των συνεπειών τους. Η έρευνα είναι ανώνυμη. Διαθέστε δέκα λεπτά και καταθέστε την άποψη σας γι αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.
Μπορείτε να το κάνετε πατώντας ΕΔΩ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου