Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Οι κάτοικοι του Γενναδίου δηλώνουν Παρόντες και εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες


Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαίου, δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Μαχητικού Συλλόγου Νότιας Ρόδου
από τους Διασώστες Ρόδου, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.


Οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν γνώση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, την αντιμετώπιση τραυματισμών και παθολογικών περιστατικών, επείγουσες καταστάσεις καθώς επίσης και τη σωστή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.


Έχουμε την πεποίθηση ότι όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους, εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές, θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση απειλητικών καταστάσεων στο χώρο του συμβάντος και θα σώσει ζωές.


Οι Διασώστες Ρόδου 
νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους κ.κ. Μιχάλη Παντερή και Νίκο Σαμαρόπουλο, τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Ακκούρη Σταύρο για την τιμή να μας προσκαλέσουν αλλά και όλους τους συμμετέχοντες και να τους διαβεβαιώσουν ότι οι προσπάθειές τους για τη μετάδοση της γνώσης θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.


Επίσης, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων Και Καταστροφών (ΕΙΔΙΚΚΑ) για την Αιγίδα και την υποστήριξη που μας παραχώρησαν.


Εκ μέρους όλων των μελών

Παναγιώτης Σπανός

Πρόεδρος

Νεκταρία Αγγελή

Αντιπρόεδρος

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου