Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Ο νέος κορονοϊός και τα παιδιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο νέος κορονοϊός και τα παιδιά.
Η εικόνα του νέου κορονοϊού στα παιδιά φαίνεται πως είναι πολύ ήπια. Κατ αρχάς τα κρούσματα είναι πολύ λίγα.
Δεν είναι γνωστό εάν αυτό οφείλεται σε μη αναφορά των περιστατικών λόγω πολύ ήπιας εικόνας ή εάν τα παιδιά έχουν έναν τρόπο να είναι πιο ανθεκτικά τόσο στο να κολλήσουν τον ιό, όσο και στο να τον περάσουν πολύ πιο ήπια από τους ενήλικες.
Ακριβώς την ίδια εικόνα όμως είχαμε και στους άλλες δύο επιδημίες από κοροναϊούς στον SARS και στον MERS. Τα κρούσματα στα παιδιά ήταν ελάχιστα και δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΚΡΟ παιδί ακόμα και στον MERS που είχε 30 % θνητότητα.
Χωρίς να είναι απόλυτα γνωστή η αιτία αυτό το βλέπουμε και σε άλλα ιογενή νοσήματα πχ η ανεμοβλογιά είναι 10 φορές πιο θανατηφόρα σε ενήλικες. Μια καλή εξήγηση είναι πως τα παιδιά δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, έχουν υγιή αγγεία και καρδιά και δεν έχουν υπέρταση και άλλες συνυπάρχουσες βαριές νόσους.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία μελέτη με 9 παιδιά με τον νέο κορονοϊό όπου 4 είχαν πυρετό, 2 πολύ ήπια συμπτώματα του αναπνευστικού, ένα χωρίς συμπτώματα και δύο παιδιά χωρίς πληροφορίες. Κανένα από τα 9 δεν χρειάστηκε εντατική ούτε είχε σοβαρά συμπτώματα.
Άρα παρότι είναι πρώιμο ακόμα , μπορούμε να πούμε πως ακόμα και εάν προχωρήσει η επιδημία, τα παιδιά θα την περάσουν αλώβητα.
Antonios Darzentas

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου