Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Πώς ένα φιλί μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς ένα φιλί μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο!
Όσο διαβάζεις το άρθρο μπορείς παράλληλα να ακούς και το τραγούδι ” Glasgow Kiss” από τον John Petrucci.
Όταν φιλάμε κάποιον απελευθερώνονται χημικές ουσίες στον οργανισμό μας, έχουμε απελευθέρωση αδρεναλίνης στο αίμα, στον εγκέφαλο μας απελευθερώνεται ντοπαμίνη, ένας νευροδιαβιβαστής συνδεδεμένος με την ευχαρίστηση, ενώ και σε ψυχικό επίπεδο γίνεται καταιγισμός πυροτεχνημάτων. Λένε πως όταν δίνουμε ένα δυνατό φιλί  γεμάτο ενέργεια χρησιμοποιούμε περίπου 30 μυς, οπότε είναι και ένας πολύ καλός τρόπος κατανάλωσης θερμίδων και εκγύμνασης!

Μετά από ένα φιλί τα επίπεδα κορτιζόλης, που είναι η κατεξοχήν ορμόνη του στρες, στο αίμα μειώνονται. Όταν το στρες είναι σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ.  κατάθλιψη) τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό είναι υψηλά, προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες και φθείρουν τον οργανισμό.
Ποιος δεν θα ήθελε να δώσει ή να λάβει ένα φιλί γεμάτο ενέργεια και να προκαλέσει όλα τα παραπάνω; Αν έχετε σύντροφο τηλεφωνήστε του και πείτε του πόσο σας λείπει και κανονίστε την επόμενη συνάντηση σας, αν δεν έχετε, γνωρίστε νέους ανθρώπους, βάλτε κάποιον μετρήσιμο στόχο π.χ. να προσθέτετε στις επαφές σας ένα νέο άτομο κάθε εβδομάδα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εύρεσης του. Ίσως να έχετε ακούσει την φράση “Του έδωσε το φιλί της Γλασκώβης”, αυτό το φιλί ίσως θα θελαν πολλοί μεν να το δώσουν, κανείς δε να το λάβει. Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται για ένα φιλί στο στόμα, σε αυτό ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον δότη από τον δέκτη. Πρόκειται για φιλί χωρίς τα χείλη. Σε αυτό το φιλί ο δότης χρησιμοποιεί το μέτωπο του, βασικά είναι ένα απότομο χτύπημα που κατευθύνεται προς την μύτη και πραγματοποιείται με το μέτωπο.
Ένα Φιλί της Γλασκώβης σε αγώνα Wrestling

Το μέτωπο είναι το σκληρότερο και δυνατότερο μέρος του κεφαλιού, τα  χτυπήματα που δεχόμαστε στο μέτωπο δεν πονάνε τόσο, μπορεί μάλιστα κάποιος να σπάσει τα δάκτυλα του αν μας γρονθοκοπήσει στο μέτωπο με γυμνό χέρι, τα χτυπήματα αυτά όμως είναι ικανά να μεταδώσουν τον κραδασμό στον εγκέφαλο και στον αυχένα και γι’ αυτό έχουν κάποια επικινδυνότητα. Όταν δίνουμε χτυπήματα με το μέτωπο μπορούμε να προκαλέσουμε μεγάλες βλάβες όπως σπάσιμο μύτης ή άλλων οστών και σχισίματα στο δέρμα του αντιπάλου, γι’ αυτό και απαγορεύεται σαν χτύπημα σε μαχητικά αθλήματα. Αυτό ήταν το 9ο όπλο ενός μαχητή του Μουάι Τάι (Muay Thai) πριν απαγορευθεί η χρήση του στους αγώνες. Συχνά από κατά λάθος συγκρούσεις των κεφαλιών των αθλητών στην πυγμαχία έχουμε σχισίματα κοντά στην περιοχή του ματιού, ένας από τους λόγους που φοράμε κάσκες στο κεφάλι κατά την διάρκεια αγώνων και σπάριγκ.
Το Φιλί της Γλασκώβης στα απλά ελληνικά δηλαδή θα το λέγαμε κεφαλιά!
Αν λάβεις ένα φιλί της Γλασκώβης εκτελεσμένο σωστά σίγουρα θα καταλήξεις στο νοσοκομείο!Έχεις κάποιο περιστατικό με φιλί της Γλασκώβης, που θα ήθελες να μοιραστείς; Το έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ; Το θεωρείς επικίνδυνο;
MY INFO:


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου