Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Επίδεσμος ισραηλινού στρατού

Πριν από λίγες εβδομάδες βρήκαμε σε ένα κατάστημα με στρατιωτικά αποθέματα αυτούς τους επιδέσμους σε πολύ χαμηλή τιμή, για την ακρίβεια γύρω στα $5 ανά τεμάχιο. Έτσι αγοράσαμε μερικούς και έπειτα από εξοικείωση μαζί τους, δημοσιεύουμε αυτό το άρθρο για να τους γνωρίσετε και εσείς σε περίπτωση που δεν τους έχετε ξαναδεί.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Σύμφωνα με το κατάστημα που τα πωλούσε, αυτοί οι επίδεσμοι είναι μέρος του βασικού φαρμακείου στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ. Στη συσκευασία αναγράφει «Ατομική γάζα τραυμάτων πρώτων βοηθειών. Αποστειρωμένη για όσο η εξωτερική συσκευασία είναι σφραγισμένη. Τοποθετήστε τη γάζα στο τραύμα και τυλίξτε τον επίδεσμο». Αυτό μας θυμίζει έντονα το «Στρατιωτικό Επίδεσμο Elwyn» που είχαμε δει στο παρελθόν. Όταν ανοίξουμε τη σκούρο-πράσινη πλαστική συσκευασία από τις ειδικές εγκοπές, έχουμε αυτό που βλέπετε παρακάτω στο εσωτερικό της.Πηγή: eBay.co.uk/usr/tomer-buiz

Ουσιαστικά μία πολύ απλή αποστειρωμένη γάζα μέσα σε μία χάρτινη συσκευασία. Η γάζα βρίσκεται στο κέντρο ενώ δεξιά και αριστερά υπάρχουν ιμάντες από απαλό ύφασμα για να την ασφαλίσουμε στο τραύμα. Η γάζα βρίσκεται μέσα σε ένα πλέγμα ώστε να μπορεί με ασφάλεια να τοποθετηθεί ακόμα και επάνω σε ανοικτές πληγές χωρίς κίνδυνο να κολλήσουν ίνες της μέσα σε αυτό. Βλέπετε πως είναι όταν την ανοίξει κανείς παρακάτω.


Πηγή: eBay.co.uk/usr/tomer-buiz

Σε γενικές γραμμές δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα εντυπωσιακό καθώς θυμίζει έντονα τις περισσότερες γάζες με επίδεσμο πρώτων βοηθειών που συναντάμε στις ένοπλες δυνάμεις σήμερα. Βάσει της τιμής της στην αγορά είναι μία ενδιαφέρουσα επιλογή τόσο για φαρμακεία όσο και για εκπαιδευτικές χρήσεις.


defensegr

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου