Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Γίνεσαι φωτιά κι αέρας νερό κι αέρας, φωτιά..... μες τα χέρια μου κοιμάσαι χάνεσαι μετά.......

Αποτέλεσμα εικόνας για πυρκαιες αττικη
Επώδυνες οι διαδικασίες σε ψυχοφθόρες κλίμακες ..... Ο απολογισμός τραγικός.......
“Σ' έχω δε σ' έχω πάντα εσύ με οδηγείς
Μπαίνω δε μπαίνω σ' αδειανό μιας φυλακής
Σ' αγγίζω δε σ' αγγίζω σ' ονειρεύομαι”.....
Ελπίζω δεν ελπίζω σ' ονειρεύομαι....... Είναι στιγμές...με έντονο το βάρος της συνείδησης...ή μήπως στιγμές που μέσα σου κυριεύει εκείνο το συναίσθημα που σε γεμίζει φόβο? Σαν το χρονόμετρο που τρέχει μετρώντας τα δευτερόλεπτα της δικής μας ζωής και δεν αφήνει χώρο στην αναπνοή μας. Επιεικής ο μέλλοντας χρόνος και απρόβλεπτος ο στιγμιαίος. Τη στιγμή που σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ η πολιτική προστασία αποτελεί θεσμό .... Ε και? Υπερβαίνουν τους 20 λέει οι νεκροί.... και από τους 88 και παραπάνω ενήλικες τραυματίες οι 11 είναι σοβαρά μέχρι να ανατραπούν και πάλι τα δεδομένα... και να αυξηθεί η κλίμακα σε ένα timing που δεν συμφωνεί με τη λογική!
Μήπως δικά τους ήταν τα παιδιά που χάθηκαν? Μήπως αυτοί πόνεσαν για να τα φέρουν στον κόσμο? "οι πολεμιστές του φωτός.....που αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο από το βλέμμα"....η σημασία της διαίσθησης....η χρησιμοποίηση του ενστίκτου....η ανησυχία για το ασήμαντο....όλα παράξενα...ακόμα και η θέα μέσα από το στρογγυλό τζάμι..του ασθενοφόρου!!
Σπίτια καμμένα είπαν ..... 200 και άλλα τόσα ίσως ..... δικά τους ήταν? Οχι! και τι τους νοιάζει? Αυτοί θα μείνουν στον δρόμο? Μισός αιώνας για να ανακαλύψεις την έλλειψη της αξιοπρέπειας σου. Κρατικός Μηχανισμός σου λέει ! .... υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες η Δύναμη αποδεικνύεται αποτελεσματικότερη της Στρατηγικής...παίρνεις το ρίσκο και συνεχίζεις..... ...η Διοίκηση που προέρχεται από αιρετούς.... πάλι άδεια και ανύπαρκτη.. γεμίσαμε ειδήμονες στις πιο ισχυρές θέσεις εξουσίας. Λένε έχει όρια η υπομονή. Τελικά η επιλογή μας είναι. Στον καθρέφτη του άγνωστου περιορίζονται οι επιλογές σου.
Αντιδράς για να επανέλθεις στην κίνηση της απρόβλεπτης διαδικασίας. Θέλει ταλέντο ελιγμού να κερδίσεις έδαφος. Μόνο με εκείνο αντέχεις στη στροφή του δρόμου. Ούτε με τα βουλευτιλίκια ούτε με τα πολιτικά παιχνίδια παραλογισμού. Ναι μεν αλλά! Χωρίς τη συγκατάθεση της μοίρας περιορίζεσαι στο απόλυτο κενό και μένεις απλά με τη αγωνία για τη δεδομένη προσγείωση στο χρόνο. Σε εκείνο το χαμένο χρόνο? Με κερδισμένο το έδαφος στις αγωνιώδεις προσπάθειες της ανάκαμψης. Επώδυνες διαδικασίες σε ψυχοφθόρες κλίμακες. Μακριά από την ταχύτητα του αέρα. Σήμερα ζεις....αύριο απλά υπάρχεις να βιώνεις τον πόνο που θα σου θυμίζει η τραγική απώλεια της εθνικής τραγωδίας...... έχεις όμως τη δυνατότητα να επιβιώνεις με τους όρους του παιχνιδιού εκείνου που σου έστησε ο ιστός της αράχνης τους! Ναι είναι τόσο επώδυνο.... ΝΑ ΘΑΒΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ! ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ και θέλεις λίγα χρόνια ακόμα να του δείξεις πόσο τον εκτίμησες για όλα αυτά που ζήσατε και δεν πρόλαβες να του πεις Σ΄ΑΓΑΠΩ!
Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους. .... Ένας άχρηστος άνθρωπος είναι ντροπή, δύο είναι δικηγορική εταιρεία .....ωστόσο Άχρηστους πολιτικούς άλλα και ανίκανους.... αναποτελεσματικούς αντιπάλους γεμίσαμε ! Ε και μην κάνεις έτσι..... θα πάρεις το πρώτο σου επίδομα για ανάκαμψη και δεν βαριέσαι που εσύ έμεινες στο δρόμο και μόλις έμαθες ότι όλη σου η οικογένεια ξεκληρίστηκε ! Τι τους νοιάζει ρε φίλε που η ζωή σου έπιασε πάτο? Αυτοί θα μείνουν στον άσσο?
Η πολιτική δύναμη αναγκαστικά αναδιπλώνεται στο βασικό της ακροατήριο. Μη ρίξεις τα ζάρια. Θέλει πολύ αναταραχή να πετύχεις τη ζαριά.
¨Σ' έχω δε σ' έχω, σε κρατώ δε σε κρατώ
Ελπίζω δεν ελπίζω σ' ονειρεύομαι
Γίνεσαι φωτιά κι αέρας
νερό κι αέρας, φωτιά
μες τα χέρια μου κοιμάσαι
χάνεσαι μετά.......
ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου