Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Χανιά | Χείμαρρος… Ιαβέρης: Εξ αλητείας και όχι εξ αμελείας οι θάνατοι στους δρόμους (βίντεο)

IABERHS5


Ο θάνατος των ανθρώπων στους δρόμους δεν προέρχεται από παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εξ αμελείας, προέρχεται από καθ’ οδόν κακουργήματα εξ αλητείας επεσήμανε απόψε από τα Χανιά ο γνωστός οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, Αναστάσιος Μαρκουΐζος, ευρύτερα γνωστός ως Ιαβέρης.
Ο κ. Ιαβέρης μίλησε για άλλη μία φορά… έξω από τα δόντια σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης, η «Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών», στη μνήμη των δύο φοιτητών, του Γιάννη και της Στέλλαςοι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο έξω από το Ίδρυμα.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων στο τεράστιο πρόβλημα της ανύπαρκτης οδικής ασφάλειας των πεζών, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ανύπαρκτης οδικής ασφάλειας των πεζών στην περιοχή.
IABERHSS
IABERHS1
Εκ μέρους της «Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών», η κα Ασπασία Κουκλάκη σημείωσε ότι «η αποψινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη και της Στέλλας. Είμαστε εδώ, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, τρεις μήνες μετά, για δύο πολύ βασικούς λόγους: πρώτον, για ν’ αντισταθούμε στην εποχή που γρήγορα ξεχνά ακόμα και την πιο συγκλονιστική είδηση, και δεύτερον για να αποκωδικοποιήσουμε τι σημαίνει αυτό που συνέβη, στο μέτρο τού ανθρωπίνως κατανοητού. Επειτα από τρεις μήνες πορείας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, καθώς αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου για την ανθρώπινη ζωή, ο καθένας, όποιος και αν είναι ο ρόλος του, να πράττει αυτό που του αναλογεί με ήθος, καθήκον και συνέπεια…».

IABERHS2
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομη παρέμβαση έκανε η φίλη και συμφοιτήτρια της Στέλλας, Ελευθερία Μακράκη, η οποία ζήτησε να μπορούν όλοι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης να πηγαίνουν και να φεύγουν με ασφάλεια από το Ίδρυμα.
Δείτε τι είπε η Ελευθερία Μακράκη…

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Μιχάλης Βλαχάκης σημείωσε ότι «έχω πάει σε αρκετά τροχαία ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα. Το συγκεκριμένο, όμως, ήταν κάτι το διαφορετικό. Από την πρώτη στιγμή που το έμαθα, το έζησα πολύ καλά κι εγώ και οι συνεργάτες μου – και ο κ. Μαρκαντωνάκης, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας, ο οποίος βρίσκεται απόψε εδώ. Από την πρώτη στιγμή που το έμαθα, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, όσον αφορά τον σχηματισμό δικογραφίας, ήταν ένα περιστατικό που με επηρέασε πάρα πολύ αρνητικά στην ψυχολογία μου. Θέλετε η ηλικία των παιδιών, θέλετε ότι απλά βγήκαν για βόλτα με ένα σκυλάκι, θέλετε ο βίαιος αυτός τρόπος με τον οποίο αφαιρέθηκε η ζωή τους, δεν ξέρω τι να πω. Όλη η Ελλάδα συγκλονίστηκε με αυτό το τροχαίο δυστύχημα…», σημείωσε ο κ. Βλαχάκης.
IABERHS6
Ο γιατρός του ΕΚΑΒ Στέλιος Λαμπάκης, απευθυνόμενος στους παριστάμενους, που γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Κρήτης, σημείωσε: «Μήπως θα έπρεπε να είμαστε θυμωμένοι; Θυμωμένοι γιατί υπάρχουν παιδιά που οδηγούν χωρίς δίπλωμα, που τους δίνει ο πατέρας τους το κλειδί και πηγαίνουν μεθυσμένα; Προσέξτε… Ο Γιάννης και η Στέλλα είναι απλά τα πιο πρόσφατα θύματα…».
Δείτε τι είπε ο κ. Λαμπάκης…


Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης επεσήμανε ότι δεν φτάνει η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών στην είσοδο του Ιδρύματος.
«Πρέπει να γίνουν και άλλα. Πρέπει να κατασκευαστούν πεζοδρόμια, χρειάζεται, κατά την άποψη της δικής μας Τεχνικής Υπηρεσίας, να γίνει ένας κυκλικός κόμβος, χρειάζεται ο δρόμος αυτός να μη θεωρείται επαρχιακό οδικό δίκτυο και να ληφθεί υπόψιν ότι είναι ένας δρόμος μέσα στον αστικό ιστό, που περνάει μπροστά από δύο εκπαιδευτικά συγκροτήματα, με χιλιάδες μαθητές και φοιτητές. Και πάλι, όμως, αν γίνουν όλα αυτά θα λυθεί το πρόβλημα; Φοβάμαι ότι η απάντηση είναι πάλι όχι. Έχετε όλοι σας νομίζω, κάποια στιγμή, βρεθεί μάρτυρες περιστατικών που συμπολίτες μας παραβιάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες. Πριν 3-4 ημέρες, ήταν η δεύτερη μέρα που ενεργοποιήθηκαν οι φωτεινοί σηματοδότες στο Πολυτεχνείο, ερχόμουν το πρωί στο γραφείο μου, σταμάτησα στο φανάρι που ήταν κόκκινο για να στρίψω αριστερά. Και είδα ένα μηχανάκι από την απέναντι πλευρά, που ενώ είχε κόκκινο, ο οδηγός του παραβίασε τη διπλή διαχωριστική γραμμή, φυσικά δεν φορούσε κράνος και κατάλαβα την πρόθεσή του να παραβιάσει τον φωτεινό σηματοδότη. Σταμάτησα, πέρασε, αλλά αυτό είναι ένα παράδειγμα συμπεριφοράς που δείχνουμε καθημερινά και η οποία οδηγεί σε αυτά τα μοιραία αποτελέσματα. Αυτή η συμπεριφορά φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο στον τομέα αυτόν. Την παρατηρούμε, αυτήν την έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, και σε άλλες περιπτώσεις της καθημερινής μας ζωής…», τόνισε ο κ. Διγαλάκης.
IABERHS4
IABERHS
IABERHS3
Η ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΑΒΕΡΗ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο κ. Ιαβέρης έκανε λόγο για διαχρονική γενοκτονία στην Ελλάδα και επεσήμανε ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα ως όπλα, με αποτέλεσμα να αλληλοεξοντώνονται.
Δείτε τα δύο βίντεο που ακολουθούν με την καθηλωτική ομιλία του κ. Ιαβέρη…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου