Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

ΣΟΚ: Της ακρωτηρίασαν τα πόδια και το ένα χέρι μετά από τσίμπημα εντόμου – Είχε πάει απλά να πετάξει τα σκουπίδια…

στρεπτόκοκκος


Αυτό που συνέβη σε μια 43χρονη καθαρίστρια δεν έχει προηγούμενο. Καθώς πήγαινε να πετάξει σακούλες με σκουπίδια, ένιωσε να την τσιμπάει ένα έντομο και αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν η τραγική στιγμή που άλλαξε για πάντα τη ζωή της.
Το περιστατικό συνέβη στα μέσα Μαρτίου, αλλά μόλις τώρα είδε το φως της δημοσιότητας.
Η 43χρονη Sonja Kujas από την Κολωνία της Γερμανίας περιγράφει την στιγμή που ένιωσε το τσίμπημα από το έντομο:
“Αμέσως ένιωσα να δημιουργείται ένα σημάδια σαν καρούμπαλο. Στη συνέχεια, ένιωσα ζάλη, κρυάδες και πόνο. Ένας συνάδελφος κάλεσε ασθενοφόρο και με πήγαν στο νοσοκομείο”.
Την μετέφεραν σε μια κλινική στην πόλη Frechen. “Η Sonja βρισκόταν σε ένα φορείο στο διάδρομο και ξαφνικά έκανε εμετό. Δεν φαινόταν καθόλου καλά”, δήλωσε ο σύζυγός της, Andy. Ωστόσο ο γιατρός που την εξέτασε δεν της έκανε εισαγωγή, παρά την άφησε να φύγει, κάτι που ο Andy είπε ότι απλά δεν μπορεί να το καταλάβει.
Στο σπίτι τα συμπτώματα έγιναν χειρότερα και η 43χρονη γυναίκα έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο (αυτή τη φορά σε πανεπιστημιακή κλινική), όπου και έπεσε σε κώμα μετά από λίγη ώρα.
Το τσίμπημα του εντόμου της είχε προκαλέσει λοίμωξη από στρεπτόκοκκο και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν έπαθε σηψαιμία, μια μορφή δηλητηρίασης του αίματος. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η λοίμωξη εμφανίστηκε εξαιτίας του ίδιου του τσιμπήματος, ή από το ξύσιμο της πληγής μετά το τσίμπημα.

Ο σύζυγός της πρόσθεσε: “Μπορούσαμε να δούμε ότι τα άκρα της πέθαιναν, τα χέρια και τα πόδια της έγιναν μαύρα”.
Στο τέλος, η ζωή της γυναίκας σώθηκε, αλλά τα πόδια και το αριστερό της χέρι έπρεπε να ακρωτηριαστούν.
Οι μολύνσεις είναι μια πολύ σπάνια επιπλοκή σε περίπτωση τσιμπήματος εντόμου. Η 43χρονη Sonja θέλει τώρα να ενημερώσει τον κόσμο για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί ένα απλό τσίμπημα εντόμου, όταν τα πρώτα συμπτώματα είναι τόσο σοβαρά.
Εάν έχετε παράξενα συμπτώματα, πρέπει να πάτε αμέσως σε γιατρό. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο”.
Και πρόσθεσε: “Το αποδέχθηκα γρήγορα, και σκέφτηκα 'Κάτσε ένα λεπτό, επέζησα, είμαι ακόμα εδώ'! Και τελικά εκτίμησα εκ νέου το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή”.
Στρεπτόκοκκος: Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μολυνθεί
Ο στρεπτόκοκκος στον λαιμό είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που μπορεί να κάνει το λαιμό σας να σας πονάει και να τον νιώθετε πιο “τραχύ”. Είναι γενικά μια σχετικά σπάνια αιτία πονόλαιμου, αφού τα εμβόλια που γίνονται από παιδική ηλικία είναι αρκετά αποτελεσματικά.
Εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, ο στρεπτόκοκκος μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, όπως φλεγμονή των νεφρών ή ρευματικό πυρετό. Ο ρευματικός πυρετός μπορεί να οδηγήσει σε πόνους και φλεγμονή των αρθρώσεων, ένα συγκεκριμένο τύπο εξανθήματος, ή βλάβη στην καρδιακή βαλβίδα.
Ο στρεπτόκοκκος στον λαιμό είναι πιο συχνός σε παιδιά, αλλά επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Αν εσείς ή το παιδί σας έχει συμπτώματα της νόσου, επισκεφτείτε το γιατρό σας για άμεσες εξετάσεις και κατάλληλη θεραπεία.
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου