Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Θολούρα στα μάτια: Ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβει;Η θολούρα στα μάτια αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί έναν στους τρεις ενήλικες.

Οι μεταβολές της όρασης, αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, δεν οφείλονται πάντοτε στην αύξηση των βαθμών μυωπίας και αστιγματισμού ή στην εμφάνιση της πρεσβυωπίας. Αν η δυσάρεστη αυτή κατάσταση επιμένει, καλό είναι- συνιστούν οι ειδικοί -να απευθυνθείτε στον οφθαλμιατρό σας.
Μάθετε ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβεται πίσω από την θολή όραση

Μήπως έχει ανέβει το »ζάχαρο»
Τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου διαταράσσουν τα υγρά του ματιού, προκαλώντας αλλαγή στο μέγεθος της κόρης, αλλοιώνοντας έτσι την εστίαση και κατ’ επέκταση την όραση
Ξηροφθαλμία
Η ξηρότητα στα μάτια είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της θολής όρασης. Τα δάκρυα στεγνώνουν εξαιτίας κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθείτε, ή από το διάβασμα, την τηλεόραση ή η πολύωρη δουλειά σε υπολογιστή.

 Ύποπτα φάρμακα
Τα χάπια για την υψηλή πίεση, τα υπνωτικά και όσα αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία μπορούν να προκαλέσουν θολότητα στην όραση. Επίσης ενοχοποιούνται κάποια αντισταμινικά
Φταίει ο καταρράκτης
Ο καταρράκτης προκαλεί θολή όραση, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της νύχτας, δυσκολία στην ανάγνωση ή ακόμα και αλλοίωση των χρωμάτων. Είναι συχνότερος σε άτομα με διαβήτη, στους καπνίζοντες και σε όσους παίρνουν κορτικοστεροειδή.
Εγκεφαλικό
Οι μεταβολές στην όραση αποτελεί ένα τυπικό σύμπτωμα του παροδικού ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου (μίνι εγκεφαλικό).
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου