Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Γυμναστείτε σαν φυλακισμένοι. Το γυμναστήριο που δουλεύουν μόνο πρώην βαρυποινίτες και δε χρησιμοποιεί βάρηΕκατοντάδες άνθρωποι γυμνάζονται καθημερινά σε ένα υπόγειο στην οδό Broome στη Νέα Υόρκη που μοιάζει με φυλακή. Οι γυμναστές είναι πρώην φυλακισμένοι και το πρόγραμμα εκγύμνασης είναι γρήγορο και αποτελεσματικό.
Το Conbody, όπως ονομάζεται αυτή η μέθοδος εκγύμνασης, δεν χρειάζεται εξοπλισμό, καθώς οι ασκήσεις βασίζονται στη σωστή διαχείριση του βάρους του σώματος. Παράλληλα, δεν χρειάζεται ούτε μεγάλος χώρος, αφού οι ασκήσεις αρχικά γίνονταν από τρόφιμους των φυλακών μέσα στα μικρά κελιά τους.
«Αν μπορείς να γυμναστείς μέσα σε ένα κελί, τότε μπορείς οπουδήποτε», ανέφερε η δημιουργός του Conbody, Coss Marte.
Ο Coss Marte συνελήφθη το 2009 για εμπόριο ναρκωτικών. Επέβλεπε 20 άτομα που διακινούσαν μαριχουάνα, κοκαΐνη, ηρωίνη και έκσταση. Ήταν μια επιχείρηση που του απέφερε 2 εκατομμύρια το χρόνο. «Νόμιζα ότι τίποτα δεν μπορούσε να με σταματήσει. Από μικρός στην ερώτηση «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις» πάντα απαντούσε ότι θέλω να γίνω πλούσιος», είχε δηλώσει.

Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης. Γιατροί τον ενημέρωσαν ότι θα πέθαινε από ανακοπή καρδιάς σε διάστημα 5 χρόνων, αν δεν άλλαζε τον τρόπο ζωής του, εξαιτίας της υψηλής αρτηριακής πίεσης και χοληστερίνης.
Ο Marte άρχισε να προπονείται μέσα στο κελί. Εφάρμοσε στρατιωτικές τεχνικές αλλά και μερικές μυστικές ασκήσεις που ανέπτυξε ο ίδιος. Έφτιαξε ένα πρόγραμμα που μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Σε διάστημα 6 μηνών κατάφερε να χάσει 32 κιλά.

Ο Coss Marte
«Άρχισα την γυμναστική μου με μερικά καθίσματα, ενώ στηριζόμουν στο κρεβάτι μου. Στη συνέχεια έκανα αλματάκια και μετά σκεφτόμουν ασκήσεις που μπορούσα να κάνω μέσα στον περιορισμένο χώρο του κελιού, χρησιμοποιώντας κυρίως το βάρος του σώματός μου. Έπαιρνα την μαξιλαροθήκη και την κουνούσα πέρα δώθε 200-300 φορές. Έδενα το στρώμα του κρεβατιού σε 2 σεντόνια στην πλάτη μου και έκανα steps στο κρεβάτι», ανέφερε ο Marte στο Men’s Fitness.
Όταν συγκρατούμενοί του είδαν την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων, του ζήτησαν να τους προπονήσει. Το 2013 ο Marte αποφυλακίστηκε και σκέφτηκε να κάνει την προπόνησή του, επάγγελμα. Άνοιξε γυμναστήριο, στο οποίο προσλαμβάνει μόνο πρώην φυλακισμένους.
Το Conbody βοηθάει στην επανένταξη των φυλακισμένων στην κοινωνία. «Το Conbody δίνει την ευκαιρία σε πρώην φυλακισμένους να βρουν δουλειά και ένα σταθερό μισθό χωρίς να κρίνονται από την κοινωνία», ανέφερε η εκπρόσωπος του ConBody, Kate Clark.
«Οι γυμναστές αστειεύονται με τους πελάτες για το παρελθόν τους και σε πολλές περιπτώσεις τους λένε να τρέχουν πιο γρήγορα, σαν να τους κυνηγάει η αστυνομία», ανέφερε ο Marte.
Ο κάθε γυμναστής έχει τη δική του ιστορία. Ο Sultan Malik πέρασε 14 χρόνια στη φυλακή, πολλά από τα οποία σε απομόνωση, ενώ ο Shane Ennover έδινε για χρόνια μάχη με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Η μηναία συνδρομή ανέρχεται στα 125 δολάρια.
Δείτε το βίντεο με την ιστορία του Coss Marte:
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου