Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Πώς σχετίζεται η τιμωρία του Vettel με την Οδική Ασφάλεια;

Όσοι παρακολουθούν στενά τη Formula 1,θα γνωρίζουν ήδη για το ζήτημα που απασχολεί το σπορ τις τελευταίες ημέρες, το οποίο είναι το συμβάν μεταξύ των δύο κορυφαίων πιλότων, Sebastian Vettel και Lewis Hamilton.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, περιληπτικά να αναφέρουμε πως στον πρόσφατο αγώνα του πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο 4 φορές Πρωταθλητής, Γερμανός Sebastian Vettel εξαγριώθηκε όταν ο 3 φορές Πρωταθλητής, Άγγλος Lewis Hamilton φρέναρε ως πρωτοπόρος, ενώ ο αγώνας βρισκόταν υπό καθεστώς Αυτοκινήτου Ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο Vettel να πέσει στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του αντιπάλου του. Έπειτα ο Γερμανός στάθηκε δίπλα στο μονοθέσιο του Άγγλου και για να δείξει τη δυσαρέσκειά του, χτύπησε με τη Ferrari τη Mercedes.
Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και πέραν της τιμωρίας που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Sebastian Vettel κλήθηκε να απολογηθεί για την ενέργειά του, ενώπιον της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και του Προέδρου της, Γάλλου Jean Todt, προσωπικά.
 
Επειδή ο Vettel παραδέχθηκε το λάθος του το θέμα θεωρείται λήξαν, ωστόσο επειδή ακριβώς οι οδηγοί της Formula 1 αποτελούν πρότυπα για πολλούς νέους, τόσο ως οδηγοί όσο και ως άνθρωποι, έπειτα από εισήγηση του ίδιου του Todt, ο Vettel δε θα συμμετάσχει σε καμία δράση Οδικής Ασφάλειας της FIA μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ακριβώς τη μεγάλη σημασία που έχει η Οδική Ασφάλεια για τη FIA, αλλά και το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο τομέα, πρωταρχική σημασία έχει η συμπεριφορά στο δρόμο, περισσότερο από την ικανότητα χειρισμού. Γιατί ενώ κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια οδηγική ικανότητα του Sebastian Vettel, η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή και μπορεί να δημιουργήσει πολύ άσχημο πρότυπο σε πολλούς νέους οδηγούς ανά τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γερμανός θα απέχει από τις εκδηλώσεις Οδικής Ασφάλειας της FIA για όλο το 2017.
ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου