Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Συλλήψεις για πώληση «αερίου του γέλιου» σε Ρόδο και Κρήτη

Οι δράστες λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαθέτοντας προς πώληση σε πελάτες υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο γέλιου», και το διοχέτευαν για χρήση, σε μπαλόνια.

Για πώληση «αερίου γέλιου» συνελήφθησαν, στο Φαληράκι της Ρόδου, δυο υπεύθυνοι λειτουργίας νυκτερινού κέντρου.
Πρόκειται για την ουσιαα υποξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως «αέριο του γέλιου».
Οι συλληφθέντες είναι ένας 36χρονος Σουηδός και ένας 34χρονος Αλβανός, που θα προσαχθούν σήμερα στην εισαγγελέα Ρόδου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών, την αντιμετώπιση παραβατικότητας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την προστασία των πολιτών - καταναλωτών, χθες στην πόλη και στο Φαληράκι της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένοι έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι οι δράστες λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαθέτοντας προς πώληση σε πελάτες υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο γέλιου», και το διοχέτευαν για χρήση, σε μπαλόνια.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους για παραεμπόριο και νοθεία τροφίμων, οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Επίσης, στη σύλληψη δυο γυναικών, οι οποίες διέθεταν προς πώληση αμπούλες "αερίου γέλιου", προχώρησαν αστυνομικοί στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου