Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

κ. Μάτση, μήπως υπονοείτε (γιατί αυτό αφήνετε να εννοηθεί) ότι για το θάνατο του συμπολίτη μας σε τροχαίο φταίει η υποτιθέμενη αργοπορία του ΕΚΑΒ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΟΔΟΣ : Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα στο Φαληράκι
Για το παρακάτω κείμενο την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο υπογράφων...
Η ιστοσελίδα http://12vima.gr, της οποίας διευθυντής αναφέρεται ο κ. Στέργος Μάτσης, σε ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ άρθρο της για το νέο θανατηφόρο τροχαίο που συνέβει τα ξημερώματα στο νησί μας αναφέρει....
Αξίζει να σημειωθεί πως το ασθενοφόρο ήρθε στο τόπο του ατυχήματος από το κέντρο υγείας Αρχαγγέλου με καθυστέρηση 45 λεπτών.


Πριν απαντήσω, ας δούμε τι αναφέρει η ΕΣΗΕΑ...Άρθρο 1
Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:
α. Να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας.
β. Να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών.
δ. Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.
ε. Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει.
στ. Να επανορθώνει χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του ανθρώπου και του πολίτη και να δημοσιεύει ή να μεταδίδει την αντίθετη άποψη, χωρίς, αναγκαστικά, ανταπάντηση, η οποία θα τον έθετε σε προνομιακή θέση έναντι του θιγομένου.
κ. Μάτση,
Είστε σίγουρος, ότι το ασθενοφόρο έκανε 45 λεπτά;
Από που πήρατε αυτή την πληροφορία;
Διασταυρώσατε αν είναι έγκυρη;


Μήπως υπονοείτε (γιατί αυτό αφήνετε να εννοηθεί) ότι για το θάνατο του συμπολίτη μας φταίει η υποτιθέμενη αργοπορία του ΕΚΑΒ;

Να σας πληροφορήσω τότε ότι το ασθενοφόρο βρισκόταν στο σημείο συμβάντος σε 12 λεπτά. Κάτι που είναι πάρα πολύ εύκολο να εξακριβώσετε μέσω της υπηρεσίας. Κάτι που έπρεπε να είχατε κάνει πριν δημοσιεύσετε την είδηση.
Η διαφορά των 45 λεπτών που αναφέρετε με τα 12 λεπτά που καταγράφηκαν είναι χαώδης.
Με άδειους δρόμους (λόγω της πρωινής ώρας) ακόμη και ένα γαϊδούρι θα έφτανε πιο γρήγορα από 45 λεπτά.

Είναι γνωστό και το έχουμε γράψει χιλιάδες φορές ότι όλα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο και επομένως κανένας δεν μπορεί να γράφει και να λέει ότι θέλει.

κ. Μάτση,

Όταν θα κάνετε την σχετική έρευνα και συνειδητοποιήσετε ότι όχι μόνο δεν δημοσιοποιήσατε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, αλλά την ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΤΕ και την ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ θα πρέπει να
επανορθώσετε χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ και να δημοσιεύετε ή να μεταδώσετε την αντίθετη άποψη, χωρίς, αναγκαστικά, ανταπάντηση...

κ Μάτση,

Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα 
υποκινούν τον κόσμο σε βιαιοπραγίες εναντίον των πληρωμάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά η σωματική τους ακεραιότητα.
Είναι ανεπίτρεπτο και βάναυσο να πηγαίνει ο διασώστης στη βάρδιά του και να μην ξέρει αν θα γυρίσει σώος στην οικογένειά του.

Ενημέρωση άρθρου...
Το vima.gr αναφέρει τώρα στο επίμαχο άρθρο καθυστέρηση 15 λεπτών του ασθενοφόρου.
Στο αρχικό άρθρο όμως ανέφερε 45 λεπτά, όπως βλέπετε στο screenshot
που πήραμε...Τα 45 λεπτά δηλαδή έγιναν 15...το ασθενοφόρο έκανε 12 λεπτά να φτάσει αλλά υπήρξε καθυστέρηση 15 λεπτών...ΠΑΡΑΝΟΙΑ...

ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!

Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου