Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Ελέγχουμε Το Σφυγμό Κατά τη Διαδικασία Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόννησης (ΚΑΡΠΑ);
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΦΥΓΜΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΦΥΓΜΟΥ 

Μελέτες έχουν δείξει ότι τόσο οι διασώστες όσο και οι επαγγελματίες υγείας έχουν δυσκολία στην ανίχνευση του σφυγμού. 

Στους επαγγελματίες υγείας, επίσης, μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να ελέγξουν την ύπαρξη σφυγμού. 

Ο απλός διασώστης δεν θα πρέπει να ελέγξει για σφυγμό και πρέπει να υποθέσει την ύπαρξη καρδιακής ανακοπής, αν ένας ενήλικας ξαφνικά καταρρεύσει και δεν αναπνέει κανονικά. 

Ο επαγγελματίας υγείας δεν θα πρέπει να χάσει περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα για να ελέγξει το σφυγμό και αν ο διασώστης δεν είναι σίγουρος ότι αισθάνεται το σφυγμό κατά την περίοδο αυτή, ο διασώστης θα πρέπει να αρχίσει θωρακικές συμπιέσεις. (Class IIa, LOE C) 


Στην ιδανική περίπτωση, ο έλεγχος του παλμού πραγματοποιείται ταυτόχρονα με τον έλεγχο της αναπνοής, για να ελαχιστοποιηθεί η καθυστέρηση στην ανίχνευση της καρδιακής ανακοπής και την έναρξη της CPR. 

Διακοπές στις θωρακικές συμπιέσεις ώστε να γίνει ψηλαφίσει για την ύπαρξη σφυγμού ή να ελέγξει με άλλο τρόπο για την επιστροφή της αυτόματης κυκλοφορίας (ROSC) μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αιμάτωση ζωτικών οργάνων. 

Κατά συνέπεια οι μη επαγγελματίες διασώστες δεν θα πρέπει να διακόψουν τις θωρακικές συμπιέσεις για να ψηλαφίσουν σφυγμούς ή να ελέγξουν για ROSC. (Class IIb, LOE C) 

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 2016
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 
ΠΑΤΕΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ MDM 

Επιμέλεια
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου