Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Αυτά τα τραγούδια μπορούν να σώσουν τη ζωή σου!!!

Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Οι Beyonce , ο Justin Timberlake  και οι ABBA δεν είναι μόνο αστέρια της μουσικής. Μέσω των τραγουδιών τους μπορούν να σώσουν μια ζωή.
Και όχι μόνο αυτοί.


Το Νοσοκομείο Presbyterian  στη Νέα Υόρκη, ανέβασε στο Spotify μία νέα λίστα τραγουδιών, έχοντας ως σκοπό να συμβάλλει στην εκπαίδευση διασωστών αλλά και πολιτών που ανταποκρίνονται πρώτοι σε συμβάν καρδιακής ανακοπής, στην μόνο με χέρια Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. 


Η λίστα περιέχει 40 τραγούδια και περιλαμβάνει εκτός από το ήδη γνωστό τραγούδι των Bee Gees 'Stayin' Alive ", το  "I Will Survive" της Γκλόρια Γκέινορ και το  "Work It" της Missy Elliott,  μεταξύ άλλων. Όλα τα τραγούδια είναι συγχρονισμένα στο σωστό ρυθμό που χρειάζεται κάποιος για να εκτελέσει Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, τους 100 παλμούς το λεπτό.


«Διαλέξτε ένα να θυμάστε σε περίπτωση που θα χρειαστεί  να σώσετε μια ζωή»


Όπως θα δείτε υπάρχουν και τραγούδια τα οποία κανένας δεν θα ήθελε να ακούσει σε περίπτωση που του τύχει ένα τόσο οδυνηρό συμβάν, όπως τα "Another One Bites the Dust" των Queen, το "Spirit in the Sky" του Norman Greenbaum αλλά και το "Heartbreaker" της  Mariah Carey.Η μέθοδος έχει αποδειχθεί ότι αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. 
Τον περασμένο Οκτώβριο, εργαζόμενος στο μετρό της Νέας Υόρκης  επέζησε από ηλεκτροπληξία  χάρη σε ένα συνάδελφο ο οποίος εκτέλεσε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (CPR) στο ρυθμό του «Stayin' Alive» των Bee Gees .

Ακούστε την πλήρη λίστα παρακάτω.

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου