Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΕΚΑΒ: Στην πόλη οι περισσότεροι τραυματίες από τροχαία – «Πρωταθλήτρια» η Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ

Η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Ρόδου με προσωπικό, ενόψει και της έναρξης της νέας σεζόν, προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατική» και αφορούν τις διακομιδές των τελευταίων δύο ετών μόνο από τροχαία ατυχήματα, σε ολόκληρο το νησί.


Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΑΒ Ρόδου, το έτος 2015 διακομίσθηκαν συνολικά 815 τραυματίες προς το Νοσοκομείο Ρόδου και το έτος 2016 διακομίσθηκαν 764 τραυματίες.


Όπως προκύπτει, οι περισσότεροι τραυματίες τόσο το έτος 2015 όσο και το έτος 2016 καταγράφονται σε τροχαία ατυχήματα εντός της πόλεως Ρόδου, ενώ η Εθνική Οδός Ρόδου-Λίνδου αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια».


Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, σημειώνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της αύξησης των οχημάτων τους δρόμους με αποτέλεσμα η κίνηση να πυκνώνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως η «δ», από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο τα ατυχήματα αυξάνονται κατακόρυφα, όπως προκύπτει από τον αριθμό των τραυματιών που παρέλαβε το ΕΚΑΒ Ρόδου και μετέφερε στο Νοσοκομείο.


Τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2015, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ρόδου από 98 τραυματίες έπειτα από τροχαία ατυχήματα, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός ανά μήνα.Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2016 οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 100 και έφτασαν τους 103, 118 και 101 αντίστοιχα.


Να σημειωθεί, πως στα περιστατικά περιλαμβάνονται και όσοι τραυματίες έχουν καταλήξει στο Νοσοκομείο ή παρελήφθησαν νεκροί από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.


Το έτος 2015 από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο η Ρόδος διέθετε τέσσερα ασθενοφόρα και το υπόλοιπο έτος τρία, ενώ το έτος 2016 από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο, τα ασθενοφόρα αυξήθηκαν από τρία σε τέσσερα, λόγω των προσλήψεων συμβασιούχων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, λόγω των αυξημένων αναγκών από το προσφυγικό.


Μέχρι στιγμή, η Ρόδος παραμένει με τρία ασθενοφόρα και με την έναρξη της σεζόν να βρίσκεται προ των πυλών, είναι αυτονόητο ότι οι ανάγκες δεν καλύπτονται.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς το ΕΚΑΒ Ρόδου για το τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες της «δ» αναφέρουν ότι κεντρικά γίνονται σχεδιασμοί για την ενίσχυση του πληρώματος του νησιού μας, προκειμένου να αυξηθούν τα ασθενοφόρα από τρία σε τέσσερα.


Τα στοιχεία αναλυτικά:dimokratiki


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου