Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Όταν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ παραδίδουν μαθήματα ζωής...

Όταν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ παραδίδουν μαθήματα ζωής...

Επειδή ειδικά στις μέρες, πολύ εύκολα τραβάμε το... περίστροφο της  κριτικής σε βάρος δημοσίων λειτουργών που υπηρετούν σε διάφορα νευραλγικά πόστα, αξίζει σε κάθε περίπτωση να σημειώσουμε το εξής:
Ότι δηλαδή, σε πολλές νευραλγικές υπηρεσίες, που δίνουν καθημερινά μάχη για την ασφάλεια των πολιτών σε όλα τα επίπεδα, υπάρχουν άνθρωποι που ξεπερνούν τον εαυτό τους και προσφέρουν πραγματικά ανεκτίμητες υπηρεσίες στην κοινωνία μας.
Μερικούς από αυτούς συναντήσαμε πριν από μερικές μέρες, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου της Ρόδου, όπου αφήνοντας στην άκρη το Κυριακάτικό τους ρεπό, βρέθηκαν εκεί για να εκπαιδεύσουν δεκάδες συμπολίτες μας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην παροχή πρώτων βοηθειών, όταν αυτό απαιτηθεί.
Ούτε τους υποχρέωσε κανείς, ούτε σε προγράμματα συμμετείχαν, ούτε να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν δεν ήθελαν.
Πλήρη συναίσθηση της ευθύνης έχουν οι άνθρωποι και από μόνοι τους αποφάσισαν να κάνουν αυτό που η πολιτεία και το κράτος έπρεπε να διδάσκει ήδη εδώ και δεκαετίες στα σχολεία μας. Με την ένταξη ειδικού μαθήματος, τουλάχιστον στις μεγάλες τάξεις.
Σε πρώτη φάση εκπαιδεύτηκαν πάνω από 300 συμπολίτες μας  ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι με την εκπαίδευση επαγγελματιών. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την σπουδαία και λαμπρή προσπάθεια, που αντιστοιχεί σε επένδυση ζωής...
Μιχ. Μ.


 ΡΟΔΙΑΚΗ 

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου