Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

κ. Απόκοτε, να ζητήσετε δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

17142182 1261262773909576 408094331 o


Για όλα, μα για όλα, όσα συμβαίνουν πάνω στο νησί, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ! 
Για κάποιους βέβαια.
Και φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το συμβάν στο σημερινό ποδηλατικό αγώνα.

Και γράφει ο δημοσιογράφος κ. Απόκοτος στην ιστοσελίδα του, αναφερόμενος στον τραυματισμό των αθλητών...
Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Το ασθενοφόρο που κλήθηκε να έρθει, όχι μόνο καθυστέρησε, αλλά ήρθε από την πλευρά του τερματισμού, μ΄ αποτέλεσμα να "εγκλωβιστεί" για μερικά λεπτά.
Πως γνωρίζει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος  αλλά και ο άνθρωπος που τον ενημέρωσε, το πότε ειδοποιήθηκε ο υπεύθυνος του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ ώστε να συμπεράνει ότι το ασθενοφόρο άργησε...
Λοιπόν, για την ενημέρωσή σας....
Υπήρξαν δύο συμβάντα, το ένα στην Ψαροπούλα και το άλλο μπροστά από την δημαρχία, λίγο πριν τον τερματισμό για τα οποία χρειάστηκαν ΤΡΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ.

 Συνολικά 6 τραυματίες. 

Το πρώτο κάλυπτε τον αγώνα και η ανταπόκρισή του ήταν άμεση...
Το δεύτερο, στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα έκανε ΕΝΝΕΑ ΛΕΠΤΑ και
Το τρίτο έκανε ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ.

Αν το να κάνεις 9 λεπτά με ένα όχημα ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ ΤΟΝΩΝ, την απόσταση Αγ. Απόστολοι - Μανδράκι, εν ώρα αιχμής, είναι πολλά, τότε μάλλον υπάρχει διαφορετική  αίσθηση του χρόνου.

Είναι γνωστό ότι οτιδήποτε συμβαίνει καταγράφεται και όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να ζητήσει ενημέρωση από την κεντρική υπηρεσία.

Όσον αφορά τον εγκλωβισμό του ασθενοφόρου....
Το μοναδικό σημείο ταχύτερης πρόσβασης του ασθενοφόρου ήταν από την πλευρά του τερματισμού και ο λόγος ήταν ότι από την οδό Παπανικολάου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας. Φανταστείτε τι κίνδυνο θα διέτρεχαν οι αθλητές αν έβρισκαν ξαφνικά στο δρόμο τους ένα τέτοιο όχημα.
Παρά τις ενστάσεις του πληρώματος ότι το ασθενοφόρο δεν χωρούσε, λόγω ύψους, να περάσει κάτω από το φουσκωτό του τερματισμού, άνθρωπος του συλλόγου; που βρισκόταν στο χώρο αυτό, φανερά πανικοβλημένος λόγω του ατυχήματος ανέλαβε την ευθύνη της καθοδήγησης του ασθενοφόρου με το γνωστό αποτέλεσμα. Να τρυπήσει το φουσκωτό.
Να τονιστεί ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για πρόσβαση του ασθενοφόρου στον χώρο του ατυχήματος.

Παναγιώτης Σπανός - Σοφία Χατζηλιάδου
Διασώστες ΕΚΑΒ Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου