Το μωρό είχε γεννηθεί πρόωρα λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Το ανιψάκι της, Sebastian de la Cruz, σταμάτησε κάποια στιγμή να κλαίει μέσα στο μποτιλιάρισμα και σε λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησε και να αναπνέει. «Είχε μελανιάσει και ήταν μαλακός…ήταν τρομερό …» είπε η Pamela.«Δεν ξέρω πώς θυμήθηκα τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να τον αφήσω να πεθάνει. Δεν μπορούσα να αφήσω να συμβεί κατι στο παιδί. Η αδερφή μου μου το είχε εμπιστευθεί». H Lucila Godoy, 34 ετών, είδε τη σκηνή, σταμάτησε το όχημά της αφήνοντας μέσα το 3χρονο παιδί της και κατέβηκε να βοηθήσει την Pamela που ούρλιαζε ότι το παιδί δεν αναπνέει.

«Άκουσα την Pamela να ουρλιάζει ότι το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει» λέει ο φωτογράφος του Miami Herald, Al Diaz, o οποίος μέσα στο κυκλοφοριακό χάος της εθνικής οδού Dolphin, απαθανάτισε αυτές τις δραματικές εικόνες. 


Ο Diaz, στη συνέχεια, έτρεξε για βοήθεια και βρήκε και τον αστυνόμο, Amauris Bastidas, ο οποίος έφθασε αστραπιαία στο σημείο και όσο η θεία του έδινε το φίλι της ζωής, αυτός έκανε μαλάξεις. «Το σήκωσα και άρχισε να εισπνέει τον αέρα και να κλαίει» είπε ο ίδιος. Όμως ο Sebastian έπαψε και πάλι να αναπνέει. Η Pamela, ο Diaz και ο Bastidas άρχισαν μανιωδώς να κάνουν μαλάξεις και διατήρησαν τους πνεύμονες του παιδιού σε λειτουργία.

Εκείνη την στιγμή κατέφθασαν και οι πρώτες βοήθειες. Δύο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής του Μαϊάμι ανέλαβαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. 

womantoc
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ