Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

ΟΗΕ: «Πανδημία» τα τροχαία δυστυχήματα

Τροχαίο δυστύχημα

Πραγματική «πανδημία» χαρακτηρίζει τα τροχαία δυστυχήματα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κάθε χρόνο 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο σκοτώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια, Ζαν Τοντ, παρουσίασε τα αποτελέσματα ερευνών του ΟΗΕ σχετικά με τα τροχαία δυστυχήματα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Οδική Ασφάλεια στη Γενεύη, που διοργανώνει ήδη από το το 2006 η Επιτροπή Οικονομικών των ΗΕ για την Ευρώπη.
Ο Ζαν Τοντ, που προήδευσε και του φεστιβάλ, τόνισε ότι «πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον αυτής της πανδημίας, όπως σωστά έγινε για την αντιμετώπιση του ιού HIV, της ελονοσίας, της φυματίωσης».

Όπως είπε, «έχουμε ανάγκη περισσότερο τη δράση από τα λόγια. Αυτό το φεστιβάλ είναι μια πολύ σημαντική συμβολή» σε αυτό, όμως «οι εικόνες που παρακολουθούμε εδώ δεν είναι παρά μια μικρή παρουσίαση όσων εκτυλίσσονται κάθε ημέρα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, καθημερινά, περίπου 3.500 άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ήτοι το ισοδύναμο με 10 αεροσκάφη Jumbo.
Σε ετήσια κλίμακα, αυτό σημαίνει ότι 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο σε τροχαία δυστυχήματα.
Σύμφωνα με την ηθοποιό από τη Μαλαισία, Μισέλ Γεό, τα τροχαία δυστυχήματα «είναι η βασική αιτία θανάτου στις ηλικίες 15 και 29 ετών».
Πάντως, όπως επισήμανε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, «εμβόλια» για την πρόληψη αυτής της μάστιγας υπάρχουν: είναι «η εκπαίδευση, ο σεβασμός των νόμων και το οδικό δίκτυο».
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου