Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΕΣΑ .... ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!
Τα Κ.Υ Αρχάγγελου και Έμπωνας απλά δεν πληρούν τα κριτήρια που απαιτεί η σύγχρονη πραγματικότητα. Πρέπει να κλείσουν με αυτή τη μορφή και να ανοίξουν ως Κέντρα Άμεσης Υποστήριξης Της Ζωής!!!

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να στελεγχωθούν από ομάδα γιατρών που θα συμπεριλαμβάνει αναισθησιολόγο, μικροβιολόγο, ακτινολόγο και γιατρούς με εμπειρία στο ΤΡΑΥΜΑ και στη γνώση παροχής εξειδικευμένων πρώτων βοηθειών καθώς και στην πραγματοποίηση διασωληνώσεων. Επίσης να εξοπλιστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (ακτινολογικό, μικροβιολογικό εργαστήριο κτλ). Και φυσικά με λειτουργία όλο το 24ωρο.

Αυτή τη στιγμή η μόνη προσφορά των Κ.Υ. είναι η συνταγογράφηση και η τοποθέτηση ορού για να παραμείνει η φλέβα ανοικτή σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού. 

Πως επιτρέπεται, αγαπητοί δημότες των απομακρυσμένων δήμων, να μεταφέρεται ο σοβαρά τραυματισμένος ή άρρωστος δημότης σας, χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί πρώτα το τραύμα ή η υγεία του.

Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι η απομάκρυνση του από υγειονομικό σταθμό και η μεταφορά του με ασθενοφόρο χωρίς να βρίσκεται σε κατάσταση που να ενδείκνυται για μεταφορά. 

Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου