Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣEKAB


ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ε.Κ.Α.Β ΡΟΔΟΥ

                                                                 (Μέλος  ΠΟΠΕΚΑΒ )


ΡΟΔΟΣ 13/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας για δημοσιεύματα σχετικά με   το περιστατικό που έλαβε χώρα στο χωριό Έμπωνα και ότι το ασθενοφόρο έκανε 50 λεπτά να φτάσει στο σημείο  σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

  • Το ασθενοφόρο ξεκίνησε άμεσα από την Σορωνή και το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο συνάδελφος τηλεφωνητής βάρδιας ήταν από το Κ.Υ.ΕΜΠΩΝΑ  

  • Η άφιξη του ασθενοφόρου έγινε μετά από 29 λεπτά, περίπου και η μετάβαση του στο Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ έγινε σε 42 λεπτά  από την παραλαβή του τραυματία από το Κ.Υ.
Ποτέ ο συνάδελφος τηλεφωνητής κατά την ενημέρωση που μας έδωσε δεν είπε στην γιατρό να μεταβεί στο σημείο για να διαγνώσει την κρισιμότητα του συμβάντος.
Οι χρόνοι και οι συνομιλίες είναι άλλωστε καταγεγραμμένες στο καταγραφικό που υπάρχει στην υπηρεσία.
Όσο για τα  πληρώματα  του ασθενοφόρου που είναι  πιστοποιημένοι  διασώστες,  ποτέ  δεν κάνουν διαλογή στα περιστατικά, απλά λαμβάνουν εντολή από το τηλεφωνικό κέντρο και άμεσα αναχωρούν για το περιστατικό
.
Να πληροφορήσουμε την κοινή γνώμη  ότι μπορεί να προσλήφθηκαν  κάποιοι στο ΕΚΑΒ μόνο με το επαγγελματικό δίπλωμα,  αλλά στην πορεία όταν έγινε το ΙΕΚ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ,  φρόντισαν  να πάνε να βγάλουν την σχολή για να προσφέρουν  καλύτερες υπηρεσίες στον συνάνθρωπο μας


Η φοίτηση στην σχολή έγινε παράλληλα με τα καθήκοντα μας δηλαδή το πλήρωμα που εκτελούσε πρωινή ή  νυχτερινή βάρδια το απόγευμα παρακολουθούσε μαθήματα στην σχολή .
Μήπως και αυτό  ήταν παράνομο;
Κάποιοι ισχυρίζονται  ότι γνωρίζουν  καλά την κατάσταση, και παρασυρόμενοι από πιθανή πλάνη  προπηλακίζουν συναδέλφους , αλλά στο βιβλίο συμβάντων του Επιχειρησιακού Κέντρου του ΕΚΑΒ αναγράφονται όλες οι απειλές  που δέχτηκαν οι συνάδελφοι ( Τηλεφωνητής- Πληρώματα) .

Όσο για το που θα έπρεπε να είναι τα ασθενοφόρα οι μόνοι που δεν φταίνε


είναι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για να προπηλακίζονται και να απειλούνται. Όπου τους στείλει η υπηρεσία να εκτελέσουν υπηρεσία πηγαίνουν.Όταν άρχισε από το 2010 η «αποψίλωση» προσωπικού  του ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ ενημερώσαμε τους πάντες,  αλλά κανένας δεν μας έδωσε σημασία εκτός από τον αείμνηστο εισαγγελέα Μπούτσικο που μετά από την ενημέρωση που του έγινε κινήθηκε εναντίον του κ. ΡΟΤΖΙΩΚΟΥ πρώην προέδρου του ΕΚΑΒ <<για μη στελέχωση  του ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ» με επαρκή προσωπικό λόγω μαζικών μεταθέσεων - μετακινήσεων του υπάρχοντος προσωπικού>>.
.
Όταν με τον περίφημο νόμο του πρώην  υπουργού  Υγείας κ.Γεωργιάδη που κατάργησε  τα ασθενοφόρα των νοσοκομείων και το έργο το ανέλαβε το ΕΚΑΒ,  διαμαρτυρηθήκαμε εμείς και όλα τα ΕΚΑΒ ανά την επικράτεια, αλλά δεν έγινε τίποτα .

Όσο για τις βάσεις των ασθενοφόρων, πάγια πρόταση του σωματείου μας είναι να υπάρχουν 2 στην Ρόδο 1 στον Αρχάγγελο 1 στον Έμπωνα και 1 στην Ν. Ρόδο.

Τώρα όσο για τα ασθενοφόρα μπορεί να υπάρχουν σαν οχήματα αλλά διασώστες ή μάλλον κατά τα λεγόμενα κάποιον οδηγοί και τραυματιοφορείς δεν υπάρχουν για να τα στελεχώσουν.
Όταν υπάρχουν 3 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ στελεγχωμένα  και όχι 6 όπως είχαν υποσχεθεί και επιβάλετε να έχει το νησί ,  τότε όλα τα υπόλοιπα είναι ευνόητα,  με δεδομένο ότι πήραμε και την δουλειά άλλων οργανισμών όπως το Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ με τα εξιτήρια τις αιμοκαθάρσεις και τις επανεξετάσεις.  

Έχουμε οχήματα ασθενοφόρα και όχι προσωπικό

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ δουλεύουν ακόμη και με λιγότερα  ρεπό την εβδομάδα για να καλύψουν το νησί,  ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση των συμπολιτών μας  για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας.


Με εκτίμηση

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ε.Κ.Α.Β ΡΟΔΟΥ

 (Μέλος  ΠΟΠΕΚΑΒ )

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου