Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Χειρουργοί: Η αγένεια συνδέεται με την επιρρέπεια στα λάθη

Οι χειρουργοί με ιστορικό παραπόνων από τους ασθενείς τους για την προσωπικότητα ή τη συμπεριφορά τους έχουν αυξημένη πιθανότητα να κάνουν λάθη στη χειρουργική αίθουσα, αναφέρει νέα έρευνα.


Χειρουργοί: Η αγένεια συνδέεται με την επιρρέπεια στα λάθη

Αμερικανοί επιστήμονες συνέκριναν τις χειρουργικές εκβάσεις με τους φακέλους παραπόνων για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά σε διάφορους ασφαλιστικούς οργανισμούς των ΗΠΑ.
Όσοι ασθενείς είχαν χειρουργηθεί από γιατρούς οι οποίοι είχαν τις περισσότερες αναφορές για ακατάλληλη συμπεριφορά εναντίον τους, είχαν 14% περισσότερες επιπλοκές το μήνα μετά την εγχείρηση συγκριτικά με τους ασθενείς που είχαν χειρουργηθεί από ευγενικούς γιατρούς.

Ανάμεσα στις επιπλοκές συμπεριλαμβάνονταν μολύνσεις της χειρουργικής τομής, πνευμονία, νεφρικά προβλήματα, εγκεφαλικό, καρδιολογικά προβλήματα, θρομβώσεις, σήψη και ουρολοιμώξεις, γράφουν οι ερευνητές στο περιοδικό JAMA Surgery.
Ο κύριος ερευνητής Dr. William Cooper, καθηγητής Παιδιατρικής και διευθυντής στο Vanderbilt Center for Patient and Professional Advocacy, δήλωσε ότι οι χειρουργοί που είναι αγενείς και ασεβείς στους ασθενείς τους μπορεί να συμπεριφέρονται άσχημα και στο λοιπόν προσωπικό, γεγονός που μπορεί να έχει συνέπειες στην παρεχόμενη φροντίδα υγείας.
"Για παράδειγμα, αν ο χειρουργός μιλήσει με αγένεια στον αναισθησιολόγο την ώρα του χειρουργείου, μπορεί την  επόμενη φορά που θα υπάρξει πρόβλημα ο αναισθησιολόγος να διστάσει να το αναφέρει" είπε. "Επίσης αν αγνοεί επίμονα τη νοσηλεύτρια του χειρουργείου, μπορεί εκείνη να πάψει να του αναφέρει τις αμφιβολίες της"
Πηγές: JAMA Surgery, Vanderbilt University Medical Center
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου