Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Κόντρες», συγκρούσεις, συλλήψεις. Η αντίσταση ξεκίνησε απ τη Βάρκιζα.

kontres

Με συγκρούσεις εκατοντάδων ατόμων με τα ΜΑΤ, φωτιές, συλλήψεις και κλείσιμο του δρόμου Αθηνών – Σουνίου για ώρες αργά το βράδυ της 31η Ιανουαρίου ξεκίνησαν από την Ελλάδα οι εκδηλώσεις υπέρ της ταχύτητας. Αν και ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει τη δεύτερη εβδομάδα του Μαίου του 2017 σαν παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας με κεντρικό θέμα τον περιορισμό της ταχύτητας και καλεί όλες τις χώρες να προχωρήσουν σε δράσεις μ αυτό το σκοπό, στην Ελλάδα όπως ήδη έγινε αντιληπτό οι εκδηλώσεις μάλλον θα πάρουν τον αντίθετο χαρακτήρα.
Η διεθνής συνωμοσία περιορισμού της ταχύτητας δεν θα περάσει. Το δικαίωμα να σκοτώνεις ή να σκοτώνεσαι τρέχοντας θα γίνει σεβαστό χάρη στη δύναμη των κινημάτων. Οι δρόμοι θα παραμείνουν πίστες ταχύτητας και θα ενοποιηθούν με τις πίστες των μπουζουξίδικων. Το να οδηγείς με 150km/h και να σκοτώνεις ή να αφήνεις ανάπηρο κάποιον θα εξακολουθήσει να θεωρείται «αμέλεια» και θα παραμείνει πλημμέλημα. Τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. που αφορούν παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας δεν θα μειωθούν όπως προτείνει η συμβιβασμένη κυβέρνηση αλλά θα καταργηθούν μαζί με τα όρια ταχύτητας.
Το μήνυμα της αντίστασης ξεκίνησε συμβολικά από την Βάρκιζα…Εκεί που κάποτε έκλεισε ένας κύκλος της ελληνικής ιστορίας, εκεί χθες άνοιξε ένας άλλος.

Όλοι αυτοί, υπουργοί και άλλοι μεγαλόσχημοι, που εγκαινίαζαν επιδείξεις φτιαγμένων αυτοκινήτων, που δεν γνώριζαν τίποτα για τα παράνομα συνεργεία που ασχολούνται αποκλειστικά με «μετατροπές», που δεν αντιλήφθηκαν, τόσα χρόνια αρμόδιοι, το ηλεκτρονικό έγκλημα της προβολής σε κάθε τομέα του διαδικτύου επιδείξεων με απίστευτες ταχύτητες, κόντρες κα σε κάθε είδους δρόμο, που θεωρούν τις παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας σαν κάτι το φυσιολογικό, κάτι που «μπορεί να συμβεί  (sic) στον καθένα» παριστάνουν σήμερα τους έκπληκτους και τους αγανακτισμένους..
Μην  εκπλήσσεστε και μην αγανακτείτε κυρίες και κύριοι, τα παιδιά σας είναι.
Από την Εφημερίδα των Συντακτών 1/2/2017

Συμπλοκές και συλλήψεις για «κόντρες» στη Βάρκιζα

Με τα ΜΑΤ συνεπλάκησαν νεαροί, οι οποίοι τα μεσάνυχτα της Τρίτης έκαναν αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων στη συμβολή της Λ. Ποσειδώνος με την οδό Β. Κωνσταντίνου, στη Βάρκιζα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις ματαίωσαν τους αυτοσχέδιοι αγώνες.
Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 400 άτομα, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα, για να παρακολουθήσουν τις «κόντρες».
Η Τροχαία Ελληνικού έφτασε στο σημείο ενώ ειδοποιήθηκε διμοιρία των ΜΑΤ, που μετέβη εκεί, με αποτέλεσμα να μην γίνουν οι αγώνες.
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, επιτέθηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή και να κλείσει για περίπου μία ώρα η παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.
Στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν τριάντα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί από πέτρες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο.


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου