Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Για κίνδυνο hacking σε καρδιακούς βηματοδότες προειδοποιεί η FDA

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ [FDA], ορισμένοι καρδιακοί βηματοδότες -και άλλες ιατρικές συσκευές- είναι ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις, που θα μπορούσαν να εκτελεστούν απομακρυσμένα.

Πολλοί ερευνητές κρούουν ήδη από το παρελθόν τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που κάποια κρατική υπηρεσία παίρνει επίσημα θέση, εκδίδοντας μάλιστα και σχετική προειδοποιητική εγκύκλιο.

Πάντως, οι ευπάθειες δεν αφορούν τους βηματοδότες αυτούς καθαυτούς, αλλά τους πομπούς Merlin@Home, που κατασκευάζονται από την St. Jude Medical. Τα συγκεκριμένα εξαρτήματα αποτελούν μέρος ενός συστήματος παρακολούθησης του ασθενή μέσω σήματος RF, το οποίο επιτρέπει στον θεράποντα ιατρό να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της υγείας του.


Η FDA δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κενό ασφαλείας, τόνισε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά hacking. Επιπλέον, η Merlin δεσμεύτηκε να επιλύσει το πρόβλημα μέσω patch που θα διαθέσει OTA στις επηρεαζόμενες συσκευές.
  
pcmag

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου