Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Μισώ τους αδιάφορους

«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.
Αντόνιο Γκράμσι

 Ο Δήμαρχος και ο διοικητής της τροχαίας πήγαν σήμερα στη δουλειά τους;
Αν πήγαν, που σίγουρα θα πήγαν, πως είναι δυνατόν να μην πρόσεξαν αυτό το χάλι;
Είναι δυνατόν η λωρίδα διέλευσης πεζών, ακριβώς έξω από την Τροχαία και το Δημαρχείο, να έχει ''καταπατηθεί'' από οχήματα ασυνείδητων οδηγών και να μην βρεθεί κάποιος να τους δώσει ένα καλό μάθημα; 

Το προφίλ του μέσου Ελληνα οδηγού

Είναι ανάγωγος, μάγκας και τσαμπουκάς. Ξέρεις, δεν υπάρχει καλή έννοια μάγκα, αυτά είναι δικαιολογίες της ράτσας. Η λέξη μάγκας είναι αηδιαστική. Είναι επίσης χαιρέκακος, θέλει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, χαίρεται όταν ακούει ότι κάποιον άλλο τον πήρε ο διάολος οικονομικά. Δεν λυπάται, δεν στενοχωριέται. Βγάζει μία υποκριτική λύπη και οίκτο.
Ολα αυτά ο Ελληνας τα βγάζει στο τιμόνι;
Οχι μόνο στο τιμόνι. Γενικά στο δρόμο, ακόμα και όταν περπατάει. Η όταν είναι πάνω στο δίκυκλό του. Η όταν μπαίνει στο λεωφορείο, εκνευρίζει τον επαγγελματία οδηγό. Κοίτα, αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα στο δρόμο είναι ο πολιτισμός και η κουλτούρα ενός λαού. Δηλαδή αν θέλεις μέσα σε πέντε λεπτά να γράψεις κάτι για τον πολιτισμό μιας χώρας, πηγαίνεις στην πρωτεύουσα αυτής της χώρας και πιάνεις θέση σε κεντρικό σημείο. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τους κατατάσεις σε κάφρους ή σε πολιτισμένους. Στην Ελλάδα αυτό δεν χρειάζεται ούτε καν δευτερόλεπτο. Ασε που εδώ στο τέλος μπορεί να μην φτάσεις καν στο σημείο που θέλεις να καθίσεις. Για διάφορους λόγους.
ΙΑΒΕΡΗΣ


Είμαι απάνθρωπος παρκάρω όπου τύχει

Συνηθίσαμε στην ασχήμια και δεν μας κάνει τίποτα πια αίσθηση.
Πόσο αδιάφοροι και κουρασμένοι γίναμε;

Πόσα κοιτάζουμε αλλά δεν βλέπουμε;
Μέχρι που θα φτάσει η γαϊδουριά μας;Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου