Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΑΒ: Τροπολογία ανοίγει τον δρόμο σε ιδιώτες

Σε ξεπούλημα των επίγειων και εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικές εταιρείεςκαταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ότι προχωρά το Υπουργείο Υγείας μέσα από τροπολογία που φέρνει σήμερα στη βουλή.
ΕΚΑΒ: Τροπολογία ανοίγει τον δρόμο σε ιδιώτες
Στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» υπάρχει η τροπολογία με τίτλο «Ρύθμιση του ζητήματος της αποζημίωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για τις δαπάνες των μεταφορών ασθενών με αεροπορικά ή πλωτά μέσα».
tropologia
Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται ότι: «Στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του»
Η τροπολογία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων.

Χθες το βράδυ συνεδρίασαν εκτάκτως τα σωματεία του ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα και αποφάσισαν 6ωρη στάση εργασίας από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, με νέες συνελεύσεις σήμερα για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι: «Η συγκεκριμένη τροπολογία αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην θεσμοθέτηση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ με μισθωμένα ασθενοφόρα ή και μισθωμένο προσωπικό από ιδιωτικές εταιρείες. Η αναφορά στο κείμενο «αεροπορικών» ή «άλλων εταιρειών μεταφορών» γίνεται σκοπίμως και προς συγκάλυψη του πραγματικού σκοπού που εξυπηρετεί η τροπολογία που είναι αποκλειστικά και μόνο η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ με ιδιωτικά ασθενοφόρα και η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. [...] Το επόμενο βήμα θα είναι η ενοικίαση εργαζομένων για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.»
Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία και καταθέτουν τις εξής προτάσεις για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, προς τους πολίτες:
  • Την συνέχιση της συνεργασίας με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να συμβάλλουν με τα πτητικά τους μέσα στις αεροδιακομιδές τους ΕΚΑΒ.
  • Την επισκευή και συντήρηση των τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών.
  • Την απόκτηση από το ΕΚΑΒ του δικού του στόλου πτητικών μέσων.

cnn 

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου