Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Αναβαθμίζεται το ΕΚΑΒ Ρόδου - Θα αποτελεί το κέντρο του Νοτίου Αιγαίου

Με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον βουλευτή Νεκτάριο Σαντορινιό συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Αναβαθμίζεται το ΕΚΑΒ Ρόδου - Θα αποτελεί το κέντρο του Νοτίου ΑιγαίουΗ αναβάθμιση του ΕΚΑΒ Ρόδου προκειμένου να αποτελεί το κέντρο του Νότιου Αιγαίου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κώστα Καρακατσιανόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε στη λειτουργία, αμέσως το επόμενο διάστημα, του κτηρίου του ΕΚΑΒ στη Ρόδο το οποίο ολοκληρώθηκε, αλλά και στην ενίσχυση των αεροδιακομιδών καθώς και των διακομιδών με πλωτά μέσα.

Στο ίδιο πλαίσιο αναβάθμισης προανήγγειλε ότι ο αριθμός κλήσης 166 του ΕΚΑΒ θα «χτυπάει» στη Ρόδο για όλο το Νότιο Αιγαίο ενώ ευχαρίστησε  το δήμαρχο για τη συνέργεια και συνεργασία σε θέματα ΕΚΑΒ.
Ο δήμαρχος καλοσώρισε τον βουλευτή και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και σε αναφερόμενος στην ενίσχυση και αναβάθμιση του τομέα της υγείας στη Ρόδο τόνισε τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν η Νότια Ρόδος και άλλες περιοχές του νησιού.

rodiaki


Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ

34

Δεδομένη η πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της και οικονομικά, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών
 Τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Στην σύσκεψη που ακολούθησε, έλαβαν μέρος ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμων Ζαννετίδης , ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Υγείας και Πρόεδρος της «Γαληνός» κ. Νίκος Καραμαρίτης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
 ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007 – 2013 ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.
Επίσης, έγινε συζήτηση για την παρουσία και λειτουργία του ΕΚΑΒ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με τα γνωστά και μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χαττζημάρκο και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας να δηλώνουν την πολιτική τους βούληση να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις και οικονομικά, προκειμένου να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες , ώστε εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών.
Προς  αυτήν την κατεύθυνση, συμφωνήθηκαν τα εξής:
Η συνεργασία του νομικού τμήματος του ΕΚΑΒ με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πάνω στην νομική διερεύνηση της δυνατότητας σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και η κατάθεση από πλευράς του ΕΚΑΒ, πρότασης για την ανάπτυξη της τηλεματικής στα νησιά, μόλις οι υπηρεσίες του την ολοκληρώσουν.

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου