Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”


Παραμονή Χριστουγέννων και όλοι μαζεύονται να συνεορτάσουν, ν' ανταλλάξουν ευχές, να δείξουν την αγάπη τους στο συνάνθρωπο, ν' απολαύσουν τα αγαθά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Ό ήρωάς μας είναι μόνος στο σπίτι του, που κάποτε μοιραζόταν με τον συνεταίρο του, τον Τζέικομπ Μάρλευ, νεκρό εδώ και επτά χρόνια.
Το φάντασμά του Τζέικομπ, σέρνοντας βαριές αλυσίδες, τον επισκέπτεται παρέα με τα κρίματά του. Κάθε κρίκος της αλυσίδας του, του λέει, είναι και ένα κρίμα.
Τον προειδοποιεί πως, αν δεν αλλάξει, θα έχει την ίδια μεταθανάτια τιμωρία και του ανακοινώνει πως τρία πνεύματα θα τον επισκεφθούν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

ΤΑΞΙΔΙΑ με τα ΠΝΕΥΜΑΤΑ

Πράγματι! Με το ΠΡΩΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, που είχε τη μορφή μικρού παιδιού, ο Σκρουτζ ταξιδεύει στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ του.
Βλέπει τον εαυτό του παιδί, τότε που μακριά από τους δικούς του ζούσε σε οικοτροφείο, απομονωμένος από τ' άλλα παιδιά, σκυμμένος σ' ένα βιβλίο, μακριά και απ' τους γονείς του.
Μετά τον βλέπει έφηβο, νέο και μάλιστα μνηστευμένο με την όμορφη Μπελ.
Βλέπει τη μνηστή του να τον εγκαταλείπει, να τον αποδεσμεύει από την υπόσχεσή του, όταν κατάλαβε πως ο μοναδικός του έρωτας ήταν το χρήμα.
Το πνεύμα τον περιφέρει σε σπίτια φιλικά, όπου διασκέδαζε κι αυτός ως νέος, για να τον οδηγήσει τελικά στο οικογενειακό τραπέζι της Μπελ, η οποία ευτυχισμένη, ανάμεσα στο σύζυγο και τα παιδιά της, απολάμβανε τα Χριστούγεννα.


Το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ, με τη μορφή ενός τεράστιου γίγαντα, τον παροτρύνει να πιαστεί απ' το φλεγόμενο κέρας που κρατούσε στα χέρια του.
Ταξιδεύουν, στο ΠΑΡΟΝ, στους δρόμους της πόλης.
Ο κόσμος βγαίνει από την εκκλησιά, γιορτάζει, φαίνεται γαληνεμένος.
Aκόμα και στα πιο φτωχικά σπίτια γεύονται από την πίτα της χριστουγεννιάτικης ευτυχίας.
Στο σπίτι του υπαλλήλου του, του πολύτεκνου Μπόμπ Κράτσιτ, είναι μαζεμένοι γύρω από ένα αξιοπρεπές γιορτινό τραπέζι.
Ο μικρός του γιος, ο Τιμ, παρά τα προβλήματα υγείας του, παρά το χωλό του πόδι, είναι ένα γελαστό και καλόκαρδο παιδάκι.
Μια άδεια καρέκλα με μια παρατημένη πατερίτσα προβληματίζει τον Σκρούτζ και ρωτά το φάντασμα τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Η απάντηση είναι πως ο Τιμ θα πεθάνει, αν δεν αλλάξει ο Σκρούτζ τη στάση του απέναντι στους ανθρώπους.
Σε όλα τα σπίτια, των ανθρακωρύχων, στους φάρους των φαροφυλάκων, στα πλοία στο λιμάνι, στου Φρεντ, του ανιψιού του που περιφρονεί, επικρατεί η χριστουγεννιάτικη θαλπωρή. 'Ολοι, μα όλοι. διασκεδάζουν και η ίδια επιθυμία γεννιέται και στον Σκρουτζ.
Η φτώχεια, περίεργο! Είναι γελαστή, χαρούμενη, γαληνεμένη!
Τη ζεσταίνει, θαρρείς, το ιλαρό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το ΤΡΙΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, φορώντας μαύρη κουκούλα και μαύρο μανδύα, τον περιφέρει στο ΜΕΛΛΟΝ.
Σ' ένα κακόφημο ρυπαρό δρόμο μοιράζονται τα υπάρχοντα κάποιου φτωχού νεκρού, που είναι σκεπασμένος μ' ενα σεντόνι.
Ο Σκρούτζ φοβάται πως, αν το σηκώσει, θ' αντικρίσει το πρόσωπό του.. Περπατά με τον κουκουλοφόρο στους χιονισμένους δρόμους, μπαίνουν στο σπίτι του Φρεντ, του ανηψιού του, που κινδυνεύει να το χάσει λόγω υποθήκης, μετά στου Μπομπ, όπου όλοι κλαίνε για τον μικρούλη Τιμ, που πέθανε.
Όταν μάλιστα φθάνουν στο γραφείο του, εκλπήσσεται, γιατί στη θέση του κάθεται κάποιος άλλος.
Τελικά, το πνεύμα τον οδηγεί στο νεκροταφείο και σε μια ταφόπλακα επάνω ο Σκρουτζ διαβάζει αυτό που φοβόταν, το όνομά του.

Ο ΝΕΟΣ ΣΚΡΟΥΤΖ

Ο Εμπενίζερ πετάγεται τρομαγμένος από το κρεβάτι...
Συνειδητοποιώντας πως είναι ζωντανός, χοροπηδά απ' τη χαρά του, ανοίγει το παράθυρο κι από ένα πιτσιρίκο μαθαίνει πως είναι “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ”!
Ενθουσιάζεται! Προλαβαίνει, λοιπόν, να τα γιορτάσει, ξοδεύοντας την αγάπη που ήταν φυλακισμένη στο σώμα του κι ασφυκτιούσε, αργοπέθαινε, μαράζωνε, μη εκπληρώνοντας τον προορισμό της.
Και πράγματι, σε λίγο νιώθει την ψυχή του ν' αναγαλλιάζει από τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπιτικό του ανιψιού του.
Την ίδια ώρα η οικογένεια του Τιμ απολαμβάνει τη λαχταριστή γαλοπούλα που έφτασε στο τραπέζι τους με πολλή αγάπη μέσω του “αναγεννημένου” Σκρουτζ.
Ο Μπομπ, ο πατέρας του Τιμ, την άλλη μέρα παίρνει αύξηση, ο γιος του, ο καλόκαρδος Τιμ, θα γίνει καλά, θα το φροντίσει προσωπικά ο ίδιος Σκρουτζ, το αφεντικό του, και όλοι πια θα ζουν στο εξής:“καλά κι ευλογημένα”!
Η μεταμόρφωση του γερο τσιγγούνη αλλάζει όλη την πόλη.
Ο Σκρουτζ, που είδε κατάματα το ΠΑΡΕΛΘΟΝ και το ΠΑΡΟΝ του, το ΜΕΛΛΟΝ του, που βγήκε από τη συγχώνευσή τους, αποφασίζει ν' αλλάξει το ΠΑΡΟΝ, να σπάσει τους κρίκους των κριμάτων και να γίνει πια ο ευεργέτης της πόλης και των κατοίκων της που πάσχουν.
Τα χρήματά του τα διαθέτει στον άνθρωπο.
Λυτρώνεται και γίνεται πια ΑΛΛΟΣ! Είδε καθαρά τον εαυτό του μέσα στο χρόνο και αυτή η μεταφυσική θέαση τον ΑΛΛΑΞΕ!


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟ ΤΟ 2017

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου