Συνεπιβάτης σε ένα σκούτερ μεγάλου κυβισμού αλλά χωρίς κράνος ανέβαινε τη λεωφόρο Κηφισιάς τρέχοντας για να προλάβει ένα σημαντικό ραντεβού.
Με οδηγό πιθανότατα αστυνομικό και χωρίς συνοδό ασφαλείας ο κ. Κοντονήςκινήθηκε από το ύψος του Ψυχικού στο Μαρούσι και στρίβοντας σε ένα φανάρι στο ύψος του Υγεία χάθηκε στα στενά της περιοχής.

Στο άρθρο Tο χρονικό ενός προγραμματισμένου ΦΟΝΟΥ! που δημοσιεύσαμε πριν μερικές ημέρες αναφέρονται τα παρακάτω...
3) Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγαίνει έξω (ο έφηβος) στην κοινωνία...ο θείος, ο γείτονας, ο δήμαρχος, ο νομάρχης, ο ιερέας, οι αστυνομικοί στο περιπολικό, δεν φοράνε ζώνη/κράνος.
Άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας καταργούν τον κώδικα μπροστά στα μάτια των πολιτών επειδή δεν μπορεί κανείς να τους βεβαιώσει παράβαση. 
Δεν αντιλαμβάνονται οι ίδιοι σαν άνθρωποι ότι κινδυνεύει η ζωή τους καθώς κάνουνε μια διατεταγμένη υπηρεσία όταν διώκουν κάποιον με μεγάλη ταχύτητα κι ότι χρειάζονται τη ζώνη ακόμη και σαν στήριξη κατά την διάρκεια ελιγμών; 
Τη ζώνη δεν την φοράμε για να προστατευτούμε όταν τρακάρουμε αλλά και για να μην τρακάρουμε!!
Δεν μπορείς να οδηγήσεις, δεν μπορείς να κρατηθείς από το τιμόνι και να οδηγείς μαζί. Πρέπει να είσαι συγκρατημένος απόλυτα για να ξεπερνάς τις πλευρικές και τις δυνάμεις επιβράδυνσης και επιτάχυνσης και απλώς το τιμόνι να το στρίβεις.

Οι πρώτοι που θα έπρεπε να φοράνε ζώνη/κράνος είναι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του κώδικα και αυτό είναι ιερή υποχρέωση αλλά λείπει μια εκπαίδευση από την οποία δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό που κάνουνε είναι κοινωνικό έργο.

ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!!!

Η εικόνα, επίσης, που λαμβάνεις από την τηλεόραση είναι χείριστη. Στις οθόνες τα παιδιά βλέπουν δημάρχους, βουλευτές, νομάρχες, υπεύθυνους, όλους να κάνουν το ίδιο πράγμα.
Και αυτό το λάθος επιβεβαιώνεται, επιβεβαιώνεται, επιβεβαιώνεται..από το σπίτι, το δάσκαλο, την κοινωνία, ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΕΙ ΖΩΝΗ/ΚΡΑΝΟΣ,.
Όλο αυτό το βίωμα έχει οδηγήσει ένα παιδί να βγει έξω, κανονικά,  σαν τον χάρο παγανιά!

Χωρίς παραπάνω σχόλια, απλά....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!!!


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ