Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Ο γιος της πέθανε μια ώρα μετά το κολύμπι σε πισίνα. Δεν είχε ιδέα ότι αυτό ήταν δυνατό να συμβεί! (Βίντεο)Ο Johnny Τζάκσον, γιος της Κασσάνδρας, πήγε να δροσιστεί και να παίξει στην πισίνα της γειτονιάς. Υπό την επίβλεψη της μαμάς του κολύμπησε στα δροσερά νερά για να ξεφύγει από την αφόρητη ζέστη του Ιουνίου. Μετά από λίγο πήγαν στο σπίτι, και περίπου μία ώρα αργότερα, ο John είπε ότι ήταν κουρασμένος και νυσταγμένος.Αυτό Moms Υιός πέθανε μια ώρα μετά κολύμπησε στην πισίνα.  Δεν είχα ιδέα αυτό ήταν δυνατό.
Η μητέρα του σκέφτηκε ότι ήταν κουρασμένος λόγω του ότι βρισκόταν πολλή ώρα έξω στον ήλιο και έπαιζε όλο το απόγευμα. Πήρε έναν υπνάκο, και μετά από λίγο η Κασσάνδρα πήγε να ελέγξει την κατάστασή του. Είδε κάτι που κανένας γονέας δεν πρέπει να δει ποτέ.
Ο John δεν είχε κανένα σημάδι ζωής και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με έναν λευκό αφρό. Μετά την εξέταση ο ιατροδικαστής είπε ότι αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία από πνιγμό. 

Πώς θα μπορούσε ένα ζωηρό ​​και υγιές αγόρι να πνιγεί μια ώρα μετά το κολύμπι;
Η μητέρα του ήταν σοκαρισμένη και έκπληκτη. Αναρωτήθηκε πώς μπορεί ένα παιδί να περπατάει και να μιλάει, με τους πνεύμονες γεμάτους με νερό. 

Μερικοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει ξηρός πνιγμός, επίσης επικίνδυνος όπως ο άμεσος τύπος πνιγμού.
Δραματικές αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού, δυσκολία στην αναπνοή, υπερβολική κούραση είναι τα προειδοποιητικά σημάδια του ξηρού πνιγμού. 

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία, μην ρισκάρετε τη ζωή του παιδιού σας, μεταφέρετέ το αμέσως στο νοσοκομείο και ζητήστε ιατρική φροντίδα. 

Σε μικρά παιδιά, κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή τους.

 Εάν το παιδί σας χρειάζεται βοήθεια, τότε η επαγγελματική ιατρική μπορεί να αξιολογήσει και να το ρυθμίσει αυτό. 

Θα γίνει διασωλήνωση, η οποία δίνει αέρα στους πνεύμονες του παιδιού και απομακρύνει (καθαρίζει) το υγρό. 

Το πιο κρίσιμο είναι ότι οι πνεύμονες πρέπει να λάβουν και να απορροφήσουν το οξυγόνο από τον αέρα. 
Η ικανότητα να το κάνουμε αυτό είναι περιορισμένη και αναστέλλεται, και σε συνδυασμό με περισσότερο υγρό στον πνεύμονα μπορεί να οδηγήσει σε πιθανό θάνατο.
Σε αυτό το είδος του πνιγμού πιστώνεται το 10-15% του συνόλου των θανάτων από πνιγμό. 

Αλλά δεν είναι πολλοί άνθρωποι που έχουν ακούσει γι 'αυτόν ή δεν ξέρουν πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια στα πιθανά θύματα του ξηρού πνιγμού.

Μπορεί να συμβεί σε φρέσκο ​​νερό, θαλασσινό νερό, χλωριωμένες πισίνες ακόμη και σε ένα λουτρό.

Παρακαλώ μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε και να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα συμπτώματα και τα προειδοποιητικά σημάδια του ξηρού πνιγμού. Κάθε γονιός θα πρέπει να γνωρίζει, επειδή μπορεί να σώσει μια ζωή.


Παναγιώτης Σπανός
Διασώστες Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου