Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΡΩΔΙΑ

EKAB

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ε.Κ.Α.Β ΡΟΔΟΥ
                                                                 (Μέλος  ΠΟΠΕΚΑΒ )                                                   ΡΟΔΟΣ 09/05/2015
                                                   Α.Π     25


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΡΩΔΙΑ


Την Τρίτη 05/05/2015  πραγματοποιήθηκε   στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Ρόδου , η συνάντηση του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου Νικόλαο και του Διευθυντή   του Παραρτήματος κ. Τσανικλίδη Μανώλη με το Δ.Σ. του Εργασιακού Σωματείου και τα μέλη του .


Με  δελτίο τύπου ενημερώνει  το Δ.Σ. του Σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου
Η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα του Σωματείου μας για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ποιοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι για όλη αυτήν την κατάσταση που επικρατεί και θα επικρατήσει από εδώ και στο εξής στο νησί μας σε θέματα στελέχωσης Διασωστών και ασθενοφόρων .
Ευελπιστούσαμε μέσα από την πολυαναμενόμενη συνάντηση μας με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον διευθυντή μας, έστω και την ύστατη ώρα , να δίνονταν κάποιες καίριες λύσεις  για την θωράκιση του νησιού μας σε προσωπικό και ασθενοφόρα εν όψη και της θερινής περιόδου που διανύουμε.

Για άλλη μια φορά βιώσαμε την αδυναμία της Διοικήσεως του ΕΚΑΒ να δώσει άμεσες λύσεις για την ενίσχυση του τομέα μας όταν γνώριζαν από τον προηγούμενο μήνα ότι θα είχαμε πρόβλημα στην κατάρτιση του μηνιαίου προγράμματος μας εάν δεν έρχονταν τουλάχιστον  τέσσερα πληρώματα από τα είκοσι που είχαμε ζητήσει.
Ως πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο οφείλουμε να διασφαλίσουμε τα εργασιακά οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των μελών μας  αλλά και για την επίλυση των προβλημάτων μας και  την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας , υγείας και  πάνω από όλα την ασφάλεια των πληρωμάτων μας .
Για τους λόγους αυτούς ξεκινήσαμε μια ήπια μορφή διαμαρτυρίας απέχοντας από δευτερογενείς διακομιδές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες διασφαλίζοντας πρωτίστως την άμεση ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά με το προσωπικό που διαθέτουμε .
Ζητάμε εκ των πρότερων την κατανόηση του κόσμου , για τον μήνα Μάιο . διότι ταπεινή μας άποψη είναι  ότι αν έχουμε ένα ασθενοφόρο διαθέσιμο είναι καλύτερα , στην προκειμένη κατάσταση , να το χρησιμοποιήσουμε για την αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού παρά να πάρουμε ένα ασθενή που έχει εξιτήριο στο σπίτι του.


Χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων έχουμε δώσει μεγάλη πίστωση χρόνου χωρίς όμως ορατά αποτελέσματα καιρός είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους  αυτοί που πρωτοστατούν και αυτοί που συνηγορούν , μέσα από την ίδια την υπηρεσία μας , ώστε να μην ενισχυθεί ο τομέας μας άλλα και από τους τοπικούς άρχοντες του τόπου μας που παραμένουν απαθείς σε αυτές τις καταστάσεις ενώ έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό, δεν αναδεικνύουν τα προβλήματα  του χώρου της υγείας , στον βαθμό που τους αρμόζουν .  


     


Για το Δ.Σ.


   ο πρόεδρος                                                                  ο γραμματέας
Ρουσάκης Δημήτριος                                                     Λαπάκης Βασίλης  

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου