Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Στον «αέρα» η λειτουργία των Κέντρων Υγείας

kentro-ygeias-eleytheroypolhs
«Λειτουργικό χάος» σε πολλά Κέντρα Υγείας λόγω της αποσύνδεσής τους από τα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο ΠΕΔΥ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων.
Από τις αρχές του έτους, οι λειτουργικές δαπάνες των Κέντρων Υγείας μεταφέρθηκαν στις ΥΠΕ και, όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία, «δεν έγινε καμία προετοιμασία υποδοχής από τις διοικήσεις των περιφερειών με αποτέλεσμα σήμερα πολλά Κ.Υ. να αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά είδη, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό».

«Ζητείται από ομάδες υπαλλήλων να κάνουν έρευνα αγοράς για υλικά, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη γνώση, οργανωμένο γραφείο προμηθειών όπως του νοσοκομείου, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να θεωρηθεί ότι διαπλέκονται», αναφέρουν σε υπόμνημά τους προς την αρμόδια ΥΠΕ οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης.
Και συνεχίζουν τονίζοντας ότι «υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια για συναδέλφους και λοιπό προσωπικό που εκτελούν βάρδια σε Νοσοκομεία Καβάλας αναφορικά με τον τρόπο που θα πληρώνονται» και προσθέτουν ότι «έχει δημιουργηθεί μπάχαλο σε ό,τι αφορά την συντήρηση και την επισκευή βλαβών του ασθενοφόρου».
Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Λάρισας προειδοποιούν ότι «αν συνεχιστεί η τραγικά απερίγραπτη κατάσταση, η λειτουργία των Κ.Υ. θα καταρρεύσει».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έχει ζητήσει την αναστολή ή ακύρωση του νόμου λειτουργικής διασύνδεσης με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, ωστόσο ακόμα δεν έχει δοθεί λύση, και όπως τονίζει «το λειτουργικό χάος συνεχίζεται».
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου