Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο πριν τον ύπνο!!!

Ο Dan J. Siegel, κλινικός καθηγητής της ψυχιατρικής στο UCLA School of Medicine, εξήγησε τι προκαλεί το κινητό σας στον εγκέφαλο και το σώμα σας κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε πριν πάτε για ύπνο.
Εκθέτετε τα μάτια σας σε φωτόνια. 
«Μείνετε ξύπνιοι, μην κοιμάστε!" 
Ναι, αυτό είναι που λένε τα φωτόνια στον εγκέφαλο και το σώμα σας, σύμφωνα με τον Δρ Σίγκελ.

τι-συμβαίνει-να-σας-σώμα-όταν-εσύ-χρήση-κινητά-τηλέφωνα-πριν τον ύπνο
Εξαιτίας αυτού, πηγαίνετε στο κρεβάτι αργά τη νύχτα. Εάν δεν κοιμηθείτε για 7-9 ώρες κάθε βράδυ, το σώμα σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, οι τοξίνες το κρατούν σε διέγερση και οι νευρώνες σας δεν ξεκουράζονται αρκετά.


Αυτό δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς όλοι έχουμε διαφορετική γενετική, αλλά περίπου το 95% πρέπει να κοιμάται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ανεπαρκής ύπνος προκαλεί προβλήματα μνήμης, άγχος , επηρεάζει την ικανότητα λήψης αποφάσεων και μπορεί επίσης να επηρεάσει την παραγωγή της ινσουλίνης, μιας ορμόνης που είναι απαραίτητη για τον σωστό μεταβολισμό. Όπως ήδη γνωρίζετε, αν ο μεταβολισμός σας δεν λειτουργεί τέλεια,  έχει ως επίπτωση στο να πάρετε βάρος.
Ο Δρ Σίγκελ συνιστά να απενεργοποιείτε ή τουλάχιστον να μένετε μακριά από όλες τις οθόνες στο σπίτι σας τουλάχιστον μια ώρα πριν πάτε για ύπνο, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αρνητική επίδραση επί του εγκεφάλου σας.
Πηγές
 Επιμέλεια Κειμένου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου